Hypnoterapi

Hypnoterapi

Regresjonsterapi

Samtaleterapi

Hypnose tatt i bruk i terapi gir oss et fantastisk verktøy.  Du kan innen relativt kort tid bli kvitt utfordringer og problemer du møter i hverdagen. Det kan være at du har et ønske om å slutte å røyke, gå ned i vekt, bli kvitt angst og fobier med mer for å nevne noe. Hypnose er en trygg og helt naturlig behandling hvor du er avslappet og du har til enhver tid full kontroll. Mange engster seg for at de skal miste kontrollen, men du er til enhver tid bevisst. Les mer om dette på vår faq-side.

Hypnose er ikke det samme som å sove slik mange tror. Dette stammer tilbake fra hypnose brukt i scene show. Der hører en gjerne hypnotisøren bruke ordet sov og deretter ser det ut som om personen faller i søvn. Dette er en vanlig misoppfatning. Du kan godt beskrive tilstanden som å dagdrømme, eller bevissthetstilstander du er i når du leter etter smøret i kjøleskapet og ikke ser det selv om du vet det er der, like foran deg. Du sover ikke, men er i en tilstand som kalles fokusert bevissthet.  For eksempel kan vi nevne de tilfeller der du har et ønske om å endre det vi ville kalt en «systemfeil». Slike feil kan være at du skal vise frykt, redsel og angst når du møter en edderkopp, eller at snop og godteri er noe du bare MÅ ha hver kveld…

Hos Bergen Hypnose inviterer vi våre klienter til å gjennomføre behandlingen sittende eller liggende i en god stol, eller en behagelig sofa. Behagelig og avslappende atmosfære er med på å forbedre resultatene dine. Dernest vil den endrende behandlingen bli foretatt med positive suggesjoner. Du vil huske alt etterpå og føle deg frisk og opplagt som etter en lang hvil.

Det er underbevistheten vi har som mål i hypnoterapien. Ofte er det her barrierene som gjør det vanskelig for oss å gjøre endringer er lagret. Det er viktig at vi får både bevisstheten og ubevisstheten til å samarbeide og på den måten skaper vi endringer i sinnet.

Definisjon: Hypnose er en tilstand med optimal og fokusert oppmerksomhet. Det vil si at personens oppfatning er på et dypere nivå.

Allow yourself to see what you don’t allow yourself to see.”

–Milton H. Erickson