Hypnoterapi

Hypnoterapi

Regresjonsterapi

Samtaleterapi

Hypnose tatt i bruk i terapi gir oss et fantastisk verktøy.  Du kan innen relativt kort tid bli kvitt utfordringer og problemer du møter i hverdagen. Noe av det kan være at du ønsker å slutte å røyke, gå ned i vekt, bli kvitt angst og fobier med mer for å nevne noe. Behandlingen er helt trygg og naturlig. Under hypnoterapi behandling er du dypt avslappet. Du vil likevel være fullt bevist og inneha full kontroll.

Mange har en oppfatning av at hypnose er det samme som å sove. Det er en vanlig misoppfatning, men tilstanden kan ofte beskrives som den samme som når du dagdrømmer eller tilstanden bevisstheten din er i når du leter etter smøret i kjøleskapet og ikke ser det selv om du vet det er der, like foran deg. Du sover ikke, men er i en tilstand som kalles fokusert bevissthet.  Det underbevisste sinnet er åpent og mottakelig for suggesjoner i denne tilstanden, f.eks. når du vil forandre en «feilprogrammering» som at røyking er bra fordi en opplever at en blir avslappet, eller at det er nødvendig med store mengder sjokolade hver kveld…

Hos oss utfører vi behandlingen som oftest sittende eller liggende i en god stol. Du vil tatt med inn i en behagelig og avslappende atmosfære. Dernest vil den endrende behandlingen bli foretatt med positive suggesjoner. Du vil huske alt etterpå og føle deg frisk og opplagt som etter en lang hvil.

Det er underbevistheten vi har som mål i hypnoterapien. Ofte er det her barrierene som gjør det vanskelig for oss å gjøre endringer er lagret. Det er viktig at vi får både bevisstheten og ubevisstheten til å samarbeide og på den måten skaper vi endringer i sinnet.

 

Definisjon: Hypnose er en tilstand med optimal og fokusert oppmerksomhet. Det vil si at personens oppfatning er på et dypere nivå.

Allow yourself to see what you don’t allow yourself to see.”

–Milton H. Erickson